Franco Belge kiest voor TAL

2Vorig jaar werd Brugge een klasse-horecazaak rijker. Het nieuwe restaurant Franco Belge van de lokale koks Dries Cracco en Tomas Puype, is de plek bij uitstek voor liefhebbers van een oprechte keuken.  Ook in hun keuze voor het interieur ging het duo voor authentieke materialen en vormen. De verlichting komt van Belgisch fabrikant TAL.

Het nieuwe restaurant Franco Belge kiest voor een traditionele Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. Die mix van traditioneel en modern vinden we ook terug in het interieur van het restaurant. We zien ruwe aardetinten, passend bij de authenticiteit van het oude Brugge, verweven met koperelementen die op hun beurt deel uitmaken van een smaakvolle, trendy strakheid.

Het mooiste koper

Dat koper was trouwens één van de redenen waarvoor de eigenaars uiteindelijk gekozen hebben voor TAL. “Zij hebben meerdere opties overwogen, maar ons koper had de mooiste kleur,” vertelt Tom Vande Ghinste, project manager bij TAL. Het gros van de armaturen komt dan ook uit de kopercollectie Cu29: als geen ander kan het glanzende koper van deze collectie de gewenste puurheid onderstrepen.

Prachtige combi

Trosjes van Berriers en Spinola’s hangen her en der verspreid tussen de balken van het dakgebinte. Deze pendels uit de Cu29 collectie laten zich prachtig combineren met het warme hout van de balken en het strakke wit van het plafond. De armaturen zijn bevestigd op speciale M10 plaatjes die de installatie in het spanplafond mogelijk maakten.

Dakgebinte

Wat het interieur heel bijzonder maakt, is het prachtige dakgebinte achteraan en het moderne spanplafond doorheen het gehele etablissement. Het dakgebinte wordt uitgelicht door de richtbare Brix uitgerust met een Xicato ledmodule die op zijn beurt zorgt voor een mooie lichtkleur in combinatie met een uitstekende kleurweergave.

Het volledige artikel kunt u lezen in Spotlight mei 2017